Passport

Links www.passportjazz.com (English)

Unfortunately, there is no biography in English available the moment.

Passport

From Wikipedia, the free encyclopedia.
Passport
Passport E8245089.jpg
Genre(s) Jazz fusion
Années actives 1971-2006
Label(s) Atlantic Records

Passport est un groupe de jazz-rock fusion conduit par le saxophoniste allemand Klaus Doldinger.

Passport est créé en 1971, à l'origine un groupe de jazz fusion similaire au groupe Weather Report. Ses premiers enregistrements datent de 1971, le groupe a enregistré de nombreux albums par la suite dans les années 1970. Il est resté actif jusque dans les années 2000.

Membres du groupe

  • Klaus Doldinger - saxophone, flute
  • Wolfgang Schmid - basse
  • Curt Cress - batterie
  • Udo Lindenberg - batterie
  • Lothar Meid - basse
  • Olaf Kubler - saxophone, flute
  • Kristian Schultze - claviers
  • Dieter Petereit
  • Hendrik Schaper
  • Johnny Griffin
  • Willy Ketzer
  • Elmer Louis
  • Roy Louis
  • Kevin Mulligan
  • Pete York
  • Jim Jackson

Discographie

  • Passport (1971)
  • Second Passport (1972)
  • Handmade (1973)
  • Looking Thru (1973)
  • Doldinger Jubilee Concert (1974)
  • Doldinger Jubilee '75 (1975)
  • Cross-Collateral (1975)
  • Infinity Machine (1976)
  • Iguacu (1977) U.S.
  • 2 Originals (1977)
  • Ataraxia (1978)
  • Garden of Eden (1978)
  • Lifelike (1980)
  • Oceanliner (1980)
  • Blue Tattoo (1981)
  • Earthborn (1982)
  • Man in the Mirror (1983)
  • Running in Real Time (1985)
  • Heavy Nights (1986)
  • Talk Back (1988)
  • Balance Of Happiness (1990)
  • Blues Roots (1991)
  • Down to Earth (1993)
  • Spirit Of Continuity: The Passport Anthology (1995)
  • Passport to Paradise (1996)
  • Passport Control (1997)
  • Move (1998)
  • Passport Live (2000)
  • RMX Vol. 1 (2001)
  • Back to Brazil (2003)
  • To Morocco (2006)

Liens externes

This page was last modified 23.12.2013 22:29:19

This article uses material from the article Passport from the free encyclopedia Wikipedia and it is licensed under the GNU Free Documentation License.